Korskyrkan vill köpa Karlbergsområdet

Korskyrkan i Vimmerby vill köpa Karlbergsområdet av kommunen.
- Det är synd att riva det som finns där. Vi har en betydligt bättre idé om hur området kan utvecklas, säger Anders Brunegård i styrelsen för Korskyrkan i Vimmerby.

Så här vill Korskyrkan utveckla Karlbergsområdet med Second hand-butiken, Cafeteria och Kyrkolokal - om man får köpa av kommunen. Skiss: Thorsten Andersson

Så här vill Korskyrkan utveckla Karlbergsområdet med Second hand-butiken, Cafeteria och Kyrkolokal - om man får köpa av kommunen. Skiss: Thorsten Andersson

Foto:

Vimmerby2012-01-14 05:06


Församlingen tänker sig att samla hela sin verksamhet med Second hand-butiken, med cafeteria med kyrkoverksamheten och i förlängningen även bostäder för äldre.
I en avsiktsförklaring som presenterats för kommunstyrelsen och för de olika partigrupperna i fullmäktige för församlingen fram sin idé.
- Vi har allt sedan vi bildades när tre frikyrkoförsamlingar slogs ihop 2005 sökt efter lämpliga lokaler där vi kan samla all vår verksamhet, säger Anders Brunegård i Korskyrkans styrelse.
I Karlbergfastigheten i centrala Vimmerby tycker sig församlingen ha hittat vad man söker.
- De lokalerna skulle passa oss som hand i handsken, säger han. Enligt de skisser som skickats med till kommunen tänker sig Korskyrkan att ha Erikshjälpens populära Second hand-butik i den gamla försäljningshallen.

1 000 besök i veckan
- Vi är trångbodda i dag och här finns de utrymmen som behövs, säger han. Enligt församlingens egna uppgifter besöks Second hand-butiken av runt 1 000 personer i veckan!
På Karlbergstomten finns också de parkeringsytor som behövs.
Utöver detta ser församlingen samordningsvinster i att ha cafeterian och kyrkolokalen på samma ställe.
- Den skulle ge plats för 350 personer och kan också bli en form av konsertlokal eller samlingslokal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om