Kortare väntan för arbetssökande

Arbetssökande i Vimmerby har tröttnat på väntetiderna. Nu försöker Arbetsförmedlingen åtgärda problemet. - Väntetiderna blev längre än acceptabelt när vi gjorde den här förändringen, säger Arben Doroci, chef för Arbetsförmedlingen i norra Kalmar län.

Vimmerby2013-10-09 04:06

Från och med den 2 september förändrades öppettiderna för spontanbesök på Arbetsförmedlingen i Vimmerby. Fem öppetdagar blev två, medan de övriga tre veckodagarna vigdes åt bokade besök.
I flera artiklar har vår tidning tagit upp arbetssökandes kritik mot förändringarna. Väntetider på runt tre timmar har inte varit någon ovanlighet under de fem veckor som de nya öppettiderna har gällt.
Nu förändrar Arbetsförmedlingen sitt arbetssätt för att komma till rätta med problemet. Alla resurser sätts in under de dagar som är öppna för spontanbesök.
- Efter att frågan har aktualiserats har vi bestämt oss för att arbeta på ett annorlunda sätt och stärka bemanningen när vi har öppet för spontanbesök. Alla arbetsförmedlare kommer att jobba med kunderna under de här dagarna och vi ställer alla resurser till förfogande, förklarar Arben Doroci.

Tydligare uppdelning
Totalt arbetar sex arbetsförmedlare på avdelningen i Vimmerby. Tidigare har de haft bokade besök under samtliga veckodagar, men nu gör man en tydligare uppdelning. Bokade besök sker på måndagar, onsdagar och fredagar. Spontanbesök på tisdagar och torsdagar.
- Vi har levt i ett dubbelsystem under det här övergångsskedet och vi har sett att väntetiderna har ökat.
Doroci vill inte säga var smärtgränsen går i väntetid.
- Det är en svår fråga. Nu sätter vi in all personal, men det kommer ändå att vara väntetid. Kunderna ska också vara trygga med att de får den servicen de behöver när de träffar en arbetsförmedlare. Nu tror jag att väntetiderna kommer att sänkas avsevärt och jag kommer att följa utvecklingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om