Kottar med tur

Mamma igelkott valde Sparbankens bakgård som boplats till sig och sina ungar. Inte bra, tyckte personalen, som bad djur- och naturvännen Thorsten Ungsäter göra en insats. Nu bor familjen långt bort från stans hårt trafikerade gator och har därmed lite större chans att klara sig.

Mamma igelkott med två av sina ungar. De andra fem hade valt att ta en tur i omgivningarna när tidningen kom på besök. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Mamma igelkott med två av sina ungar. De andra fem hade valt att ta en tur i omgivningarna när tidningen kom på besök. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2011-07-12 06:31


En box i stallet i Ungstorp utanför Djursdala har blivit rena lyxhotellet för en igelkottfamilj. Här har de fått en tillfällig anhalt i lugn och ro.
Omgivningarna verkar redan vara lockande för de uppskattningsvis månadsgamla ungarna. Fem av dem har gett sig iväg på upptäcktsfärd när Vimmerby Tidning kommer på besök, men eftersom de fortfarande diar lär de snart komma tillbaka till mamma och syskonen i barnkammaren, som består av en kantställd trälåda med torr fin kutterspån på en halmhög.

Engagerad personal
I stallet i Ungstorp har familjen nu inrättat sig och får regelbundna måltider med kattmat, vällingpulver och sprättägg från Skäfshult.
- Det var en upplevelse att se mamman äta och dra sig in i barnkammaren med alla de små liven i släptåg och strax därpå höra ett livligt smaskande från diande ungar.
De sex ungarna har numera utökats med ytterligare en, som hade lyckats gömma sig och fanns kvar inne i stan. Den har fått namnet Gustav efter Gustav Vasa och bankpersonalen har sett till att hela familjen fått namn på penningtemat - mamman heter Jenny efter Jenny Lind, en av ungarna Selma efter Selma Lagerlöf och resten har döpts till Cash, Coin, Penny, Dollar och Pence.
Engagemanget hos bankens personal är alltså inte att ta miste på.
- Igelkottarna har det tufft och behöver lite hjälp på traven. Därför är verkligen Sparbankens personal värda en eloge. Det är så lätt att tänka "äh, det är bara några igelkottar".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om