Kraftig ökning av medlemmar i Locknevi Hembygdsförening

Locknevi hembygdsförening har haft årsmöte och kan konstatera att medlemsantalet ökat från 25 till 60 medlemmar under 2017. Orsaken till den kraftiga ökningen beror till största delen av att byombuden varit aktiva i att rekrytera nya medlemmar.

Vimmerby2018-04-19 15:30

Medlemmar i föreningen har under året gjort ett omfattande ideellt arbete med vård av hembygdsgården Skanshult. Särskilt bör nämnas det fortsatta arbete med att iordningsställa den inre miljön genom att samla och katalogisera föremål i olika avdelningar, vilket underlättar för besökare att få insikt i vilka föremål som tillhör de olika användningsområdena.

Även arbetet med den yttre miljön har varit i fokus genom rödfärgning och reparation av flera byggnader, samt fortsatt arbete med att hålla ytorna kring byggnaderna välordnade, genom att röja sly och klippa gräs. Totalt har det ideella arbetet omfattat ca 600 timmar. Kommande säsong fortsätter med samma inriktning som 2017.

Öppning för säsongen av Skanshult sker den 12 maj.

Hembygdsdagen i Locknevi kommer att genomföras söndagen den 5 augusti, med friluftsgudstjänst , underhållning och servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!