Krav att rusta dålig väg vid förskolan

Vägen mellan förskolan och smedstugorna i Storebro är så dålig att det måste till en akut upprustning. Om inte kommunen gör något åt den bristfälliga vägen kommer genomfarten genom Storebroparken att stängas.

Symbolbild som föreställer en annan väg med dåligt ytskikt.

Symbolbild som föreställer en annan väg med dåligt ytskikt.

Foto: arkivfoto: Liselotte S Johansson

Vimmerby2018-01-17 10:37

- Det är den säkraste vägen till förskolan för barnen och det innebär också att toaletterna i parken inte längre är tillgängliga, skriver Storebrobygdens Intresseförening till kommunen.

Det är vägsträckan Ivars Gränd som har stora upprustningsbehov. Föreningen beskriver att vändplanen vid Rektorsgatan och utanför Katthults förskola är i ett bedrövligt skick. Detsamma gäller vägen genom Storebroparken, en sträcka på 120 meter, med stora håligheter i ytskiktet.

Vägen genom parken tillhör inte kommunen, men Byggnadsföreningen som driver gillestugan och parken har inga resurser att rusta upp vägen.

Om inte kommunen kan göra det tvingas man stänga grindarna och därmed genomfarten. Det innebär att de toaletter kommunen betalar ett bidrag för inte blir tillgängliga. Inom området finns också en badplats.

Intresseföreningen anhåller om att kommunen ska avsätta medel så att upprustningen ska göras under våren i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om