Krav på flera års fängelse

Åklagaren Bo Svensson yrkade på fängelsestraff för samtliga fyra tilltalade i det uppmärksammade målet om en 19-årig Vimmerbybo som bland annat utsattes för våldtäkt och blev bortrövad.

Vimmerby2007-02-01 07:26

Målet avslutades på onsdagen och för den 23-årige Vimmerbybo som utpekats som tongivande i gärningarna yrkade åklagaren på 4 års fängelse. För två andra Vimmerbybor 3 års fängelse och för den 30-årige Västerviksbon, tidigare bosatt i Vimmerby, 1 års fängelse.
Rättegången mot de fyra tilltalade blev som sig bör en "match" mellan åklagaren Bo Svensson, de fyra tilltalade och deras försvarare. Men det blev kanske en tuffare match är väntat. De fyra tilltalade förnekade mycket i den gärningsbeskrivning som åklagaren presenterat och svar och uttryck som "jag vet inte", "min minnesbild är inte så stark" och så vidare var vanliga under den ganska hårda och intesiva frågeattack åklagaren utsatte de fyra för.
Det var inte mycket av åklagarens påståenden som de fyra erkände och när det gällde åklagarens frågor om deras förehavanden svarade de att de inte sett något och hört något.
- Vi var riktigt fulla, menade de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om