Krav på trygghetsboende

De äldre invånarna i Vimmerby kommun saknar trygghetsboende. Med 150 i kö till en lägenhet på Granen är behovet påträngande även hos kommunen.

Vimmerby2013-04-18 06:13

- Om Vimmerby ska utvecklas på ett positivt sätt måste också de äldres boendebehov tillfredsställas, skriver pensionärsorganisationerna PRO och SPF i en gemensam skrivelse till kommunstyrelsen.
De kräver att kommunen snarast utreder och planerar för att bygga ett trygghetsboende.
-  Vimmerby kommun måste se till att det finns flera alternativa boendeformer för äldre. Boendet och omsorgen är grundläggande för äldres trygghet, skriver de båda organsiationerna till kommunen.

150 i kö
De bygger sitt krav på att det saknas ett boendealternativ mellan det egna boendet i en villa eller en vanlig lägenhet och det särskilda omsorgsboendet.
Enligt färska uppgifter från kommunledningen är det i dag runt 150 personer som står i kö för en bostad på Granen i centrala Vimmerby, som är att betrakta som trygghetsboende.
- Äldre som är för friska för att bo på ett särskilt boende vill i många fall ändå ha mera trygghet och social samvaro än vad de kan få i sitt eget enskilda hem.
Utifrån det ser PRO och SPF trygghetsboende som ett naturligt steg mellan det egna boendet och särskilt boende, det är det senare som planeras på cirkusplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om