Kritiserade IT-caféer för äldre är här

Nu kan de äldre på Eken, Duvan och Granen läsa mejl, surfa och titta på digitala bilder. IT-satsningen på kommunens äldreboenden har kritiserats - bland annat av anhöriga. Men Monica Johansson, enhetschef på Eken är positiv.

Mejla, surfa, titta på bilder. På Eken har en dator med internet nyligen installerats för de boende. Foto: Linnéa Nestor

Mejla, surfa, titta på bilder. På Eken har en dator med internet nyligen installerats för de boende. Foto: Linnéa Nestor

Foto:

Vimmerby2008-07-17 06:20

För några veckor sedan öppnade IT-caféer på tre av kommunens äldreboenden. Ett av dessa äldreboenden är Eken. Här finns en dator som de gamla nu kan använda med hjälp av personal eller anhöriga.
- Jag tycker att det är positivt. Nu kan de boende få bättre kontakt med sina anhöriga än tidigare. Jag tror att det här kommer att utvecklas och bli något jättebra, säger Monica Johansson, enhetschef på Eken.

Satsningen på IT-caféer för de äldre har dock fått kritik. För någon vecka sedan skrev vår tidning om en anhörig som reagerat på att man lägger ner pengar och tid på datorer i stället för på omsorg.
Men Monica Johansson på Eken säger att pengarna som används till IT-satsningen är ett rent statsbidrag. De tas inte från någon annan verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om