Krog mot Kommunen

Ägarna till Lilla Krogen i Vimmerby överklagar nu socialnämndens beslut att dra in serveringstillståndet. Lilla Krogen driver samtidigt en rättstvist i tingsrätten mot kommunen om den torgplats som krogen anser sig lurad på för två år sedan.

Vimmerby2008-07-03 06:37

Sedan dess har inte ägarna drivit någon verksamhet i restaurangen i Vimmerby. det är också anledningen till att socialnämnden tidigare i våras beslutade att dra in serveringstillståndet.
- Har man ingen verksamhet över så lång tid ska tillståndet dras in, avser man att starta om verksamheten får man söka nytt tillstånd, motiverade nämnden sitt beslut.
Det beslutet är nu överklagat hos Länsrätten i Kalmar. Det är krogens ägare Ibrahim Fares som anser att socialnämnden borde väntat med att dra in tillståndet tills den andra rättstvisten mellan Lilla Krogen och Vimmerby kommun är avgjord i Kalmar tingsrätt.
Bakgrunden till den tvisten är att ägarna till Lilla krogen köpte rörelsen 2006 och hävdar att de då fått ett löfte av kommunen att ha servering också på torget i Vimmerby.
- Utan torgserveringen ger inte restaurangen någon vinst, och hade vi vetat att kommunen skulle lura oss på den platsen hade vi aldrig köpt rörelsen, skriver Ibrahim Fares i en inlaga till tingsrätten i maj i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om