Krögare utbildades i alkoholservering

"Ansvarsfull alkoholservering" var temat på den kurs som kommunens alkoholhandläggare anordnade för ett 40-tal krögare. Syftet är främst att stärka personalen i sin roll och motverka servering till minderåriga och märkbart påverkade personer.

Roger Linder informerar om brandsäkerhet på kursen.

Roger Linder informerar om brandsäkerhet på kursen.

Foto:

Vimmerby2017-03-08 11:32

De 40-talet krögare som deltog i kursen som hölls två kvällar i Vimmerby, kom från både Hultsfred, Kinda, Vimmerby och Ydre kommuner. Tidigare har intresset för kursen varit svalt, och därför valde man att i år prova ett nytt upplägg.

- Vi har tidigare haft en tvådagarskurs, men det har då vart svårt för krögarna att delta. Nu testade vi att ha kursen vid två tillfällen kvällstid, och att välja ut de "viktigaste" bitarna ur kursen, såsom alkohollagen, brandsäkerhet på krogen med information från Räddningstjänsten, och narkotika i krogmiljö som polisen pratat om. Och denna gång blev intresset enormt, säger Monica Charlez, alkoholhandläggare i Vimmerby, Kinda och Ydre.

- Syftet med kursen är att stärka personalen i sin roll, säger Monica Charlez.

Syftet är att ge grundläggande kunskaper och motverka alkoholservering till minderåriga och märkbart påverkade, men också att känna igen tecken på droger. Nu säger vi absolut inte att det förekommer droger på krogar i Vimmerby, men det är alltid bra om personalen har kunskaperna ändå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om