Krogen Harrys i konkurs

Harrys i Vimmerby är försatt i konkurs. Nu försöker konkursförvaltaren sälja hela restaurangrörelsen snabbt för att täcka så mycket som möjligt av konkursboets skulder.

Vimmerby2008-12-04 07:40

- Det finns intresse för att ta över det här så vitt jag förstår, och är man snabb och har ambitioner hinner man kanske med att ta vara på julförsäljningen till och med, tror en optimistisk konkursförvaltare i advokaten Bengt Stridh i Kalmar.
Det blev en kort sejour i Vimmerby för Moipa AB som drivit Harrys sedan månadsskiftet maj-juni. Nyligen försattes bolaget i konkurs på egen begäran vid tingsrätten i Kalmar. Bolaget har haft två fast anställda och motsvarande minst två heltidsanställda på timtid.
- Det här är mycket kort verksamhetstid, jag vet inte vad det beror på att de inte orkade längre. Det kan vara att uppstartskostnaderna blivit för höga, eller att man felbedömt marknaden i Vimmerby. Hur som helst har de skulder till såväl bank som leverantörer och möjligen också till anställda. det är det som utlöst konkursen, säger Bengt Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om