Kroppar med krut

Pensionärsgympa - visst. Många av de som går på Korpens måndagspass har passerat 65-årsstrecket. Men ledaren Inger Claesson tycker ändå ordet är något missvisande. - De är så duktiga att vi kunnat höja tempot till något som är utöver vanlig seniorgymnastik. En av de som gillar att hålla igång är 90-åriga Birgit Hultqvist.

Vimmerby2009-02-20 07:28

Måndagskväll och den ena efter den andra kommer småspringande i kylan till gymnasieskolans idrottshall där Inger Claesson tar emot i korridoren.
Det är inte fullt så många som vanligt. Influensatider sätter sina spår även i en grupp motionärer som normalt sett inte bangar för en förkylning.
- Nej, de kommer för det mesta. På många vis tycker jag faktiskt de har en högre tröskel än yngre, men med halsont och feber i kroppen ska man ju aldrig träna, säger Inger Claesson.

90-åring
En av de mer trogna är Birgit Hultqvist, pigg och rörlig 90-åring, som sällan eller aldrig avstår gympan. Oturligt nog har en irriterande känning av ischias hindrat henne just den här kvällen.
- Jag får väl ta det lite lugnt. Nästa måndag missar jag också gympan för då ska jag till kiropraktorn - men sen hoppas jag kunna vara igång igen. Du förstår har man hållit på med motion hela livet och tycker om det så blir det ett behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om