Krossade ruta med brunnslock - Stal ett 40-tal dunjackor

Ett 40-tal dunjackor, skjortor och tröjor av exklusiva märken stals vid ännu ett inbrott hos klädbutiken Home of Brands i Vimmerby natten till torsdagen.

Fyra gärningsmän krossade en ruta med ett brunnslock och en fotskrapa och stal märkeskläder för stora belopp i butiken i Vimmerby. det är fjärde kuppen på ett drygt halvår.

Fyra gärningsmän krossade en ruta med ett brunnslock och en fotskrapa och stal märkeskläder för stora belopp i butiken i Vimmerby. det är fjärde kuppen på ett drygt halvår.

Foto: Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-01-11 09:42
Inbrottslarmet kom till polisen vid 00:50.
– Gärningsmännen har krossat en ruta med ett brunnslock och en fotskrapa och tagit sig in i butiken, säger Ulf Gollungberg, FU-ledare vid polisen i Västervik.
Fyra gärningsmän har deltagit i kuppen. Snabbt har de tagit sig in i butiken och plockat med sig en större mängd märkeskläder.
– Det rör sig om ett 40-tal dunjackor, skjortor polotröjor och mössor av olika märken, säger Ulf Gollungberg. Tjuvarna har sedan snabbt lämnat platsen i en bil.
Polisen har ännu få uppgifter om fordonet.
Det här är fjärde likartade kuppen mot samma butik sedan i juni förra året. Tillvägagångssättet skiljer sig minimalt mellan de olika tillfällena som också inträffat i september, oktober och så nu januari.
Efter kuppen i oktober fanns polisen kläder från Home of Brands vid en husrannsakan hos en man i 20-årsåldern i halmstadstrakten. Han misstänktes för liknande stölder i Skåne. Det gick dock inte att binda honom till inbrottet i Vimmerby. Men han dömdes för häleri eftersom han hade befattat sig med stöldgodset.
Utöver det har polisen inte lyckats klara upp något av de tidigare inbrotten i butiken. Flera gånger har förövarna fångats på övervakningsfilm. Så också den här gången. Enligt uppgifter i SVT:s Smålandsnytt ska de ha varit omaskerade vid kuppen.
– det är ingenting jag vet något om ännu. Filmen gås igenom av vår tekniker och jag har inte fått den rapporten ännu, säger Ulf Gollungberg.
Polisen gjorde också en teknisk undersökning av brottsplatsen på torsdagsförmiddagen. Det är ännu oklart vad den har gett.
Även om kupper av det här slaget inte går att variera särskilt mycket tyder mönstret på att det kan vara samma gärningsmän som återvänt till Vimmerbybutiken.
­- Det kan det mycket väl vara, men det är ingenting vi vet. Men det är inte alls ovanligt att samma gärningsmän återvänder till brottsplats, säger Ulf Gollungberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om