Ks bröt mot lagen

Kommunstyrelsen bröt mot både fullmäktiges beslut och lagen om offentlig upphandling när White Arkitekter AB fick uppdraget att göra projekteringen av gymnasiet - utan att någon upphandling genomfördes. Det anser kommunens revisorer som krävt kommunstyrelsen på svar.

Vimmerby2008-02-11 07:12

Men kommunstyrelsen nekar till lagbrott och menar att kommunens bästa satts i första hand.
Vår tidning kunde redan i somras avslöja att kommunstyrelsen hoppade över upphandlingen när uppdraget att genomföra projekteringen av det omdebatterade gymnasieprojektet i Vimmerby gavs till entreprenören i juni i fjol.
I december agerade kommunens revisorer och markerade för kommunstyrelsen att beslutet inte är förenligt med vare sig kommunfullmäktiges beslut eller lagen om offentlig upphandling och krävde svar från kommunstyrelsen senast den 1 februari.

Snabba puckar
Det gick undan i somras när kommunstyrelsen beslutade om projekteringen för gymnasiebygget. På måndagskvällen den 25 juni beslutade kommunfullmäktige att kommunstyrelsen skulle se till att projekteringen upphandlades.
Dagen efter, den 26 juni, beslutade kommunstyrelsen att teknik- och serviceförvaltningen och Vimarhem skulle genomföra projekteringen tillsammans med White Arkitekter och att det fick kosta maximalt 1 685 000 kronor.
Pengarna skulle tas av de 10,5 miljoner kommunfullmäktige avsatt i beslutet kvällen innan.
Någon upphandling gjordes aldrig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om