KS-nej till fast torgbyggnad

Kommunstyrelsen håller fast vid linjen att det inte är lämpligt med en fast serveringsbyggnad på torget i Vimmerby. Och moderaterna håller fast vid att serveringsfrågan måste utredas snabbt.

Vimmerby2010-02-04 07:30

- Med hänsyn till att det inte är lämpligt med en fast byggnad utifrån de kulturvärden som finns i torgmiljön säger vi nej till en fast byggnad, säger Per-Åke Svensson, c, ordförande i kommunstyrelsen.
Det blev som väntat en votering när kommunstyrelsen fick moderaternas torgmotion på sitt bord. Omröstningen slutade 9-2. Det innebär att en majoritet av centerpartister och socialdemokrater föreslår fullmäktige att avslå motionen och samtidigt ge i uppdrag till Vimmerby Turism- och Näringsliv att ta över ansvaret för eventuellt serveringsutbud, underhållning och lekmiljöer på torget och i stadskärnan i Vimmerby.
- Det här brådskar på, om det ska hända något till sommaren, säger Per-Åke Svensson.

Fritt från direktiv
Men vad som bör hända ger inte kommunstyrelsen några tydliga direktiv för.
- Det står fritt upp till bolaget att jobba fram en bra lösning, vi har exempelvis sett fler förslag i mediadebatten, där det lyfts fram idéer om en "Astrid-paviljong" under sommaren på torget, eller någon annanstans i stadskärnan eller Källängsparken. Det är ett intressant förslag, anser Per-Åke Svensson.
Han påpekar också att den glasskiosk kommunen arrenderar ut torgmark för, har två år kvar på kontraktet och kommer att finnas minst två somrar till.
- Torgfrågan kommer att tas upp i styrelsen för näringslivsbolaget under februari, säger Per-Åke Svensson, som också sitter med i bolagets styrelse, då som representant för LRF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om