Kulturell verkstadsägare

Han har byggt upp en egen bil- och däckverkstad mitt ute i skogen, men kunde lika gärna jobbat med kultur, politik eller som frilansande journalist. Eller varför inte som entreprenör i Ryssland. Erik Paulsson är inte den sortens människa som lätt placeras i ett fack.

Erik Paulsson är intresserad av både politik och kultur, men under de senaste åren har den mesta tiden lagts på verkstadsföretaget och småbarnsåren. "Om tio år jobbar jag kanske med något helt annat."

Erik Paulsson är intresserad av både politik och kultur, men under de senaste åren har den mesta tiden lagts på verkstadsföretaget och småbarnsåren. "Om tio år jobbar jag kanske med något helt annat."

Foto:

Vimmerby2013-02-23 21:54


Efter fem kilometer på slingrig grusväg ljusnar landskapet och sjön Nedre Ämten sträcker ut sig mellan byarna Ytterbo och Östantorp, på gränsen mellan Västervik och Vimmerby. Sommarstugor varvas med permanenta bostadshus och gårdar. Sist i raden ligger den gamla affären. Efter nedläggningen på 70-talet har den fungerat som bostadshus. Numera bor Erik Paulsson med familj här, granne med sin egen bilverkstad.

Erik Paulsson föddes i Alvesta 1979, men är uppvuxen i Östantorp. Redan som tonåring gick han sina egna vägar, skolan var inget som varken utmanade eller lockade. Istället jobbade han en hel del, både under sommarlov och terminer.
- Jag har alltid varit förtjust i att hålla mig sysselsatt och gick bara ett år på det naturvetenskapliga programmet. Sedan tappade jag motivationen. Med 500 spänn på fickan köpte jag istället en enkel biljett till Israel hösten 1997. Landet har alltid känts spännande och rymmer så mycket av både religion, natur och kultur.
I Israel fick Erik arbete hos en bekant han träffat under tidigare rundresor. Under ett halvår jobbade han sig fram inom olika branscher, reste och lärde för livet.
- Jag har aldrig gillat det typiskt "turistiska". Det ger mig rysningar. Jag vill uppleva människorna och deras land på riktigt.

Hemvägen tog sex veckor och sträckte sig genom både Jordanien, Grekland, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien, Tjeckien och Tyskland. På cykel.
- Jag lockades av att ta mig fram med benkraft. Att gå skulle ta för lång tid, men cykel var perfekt. Det är spännande att resa ensam eftersom du träffar människor på ett helt annat sätt. Att som ung grabb dessutom komma cyklande gör att man blir lite extra exotisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om