Kulturfreda' gör comeback

Kulturfreda' har legat på is några år, men nu vill kommunen få upp kulturintresset i Vimmerby.

Kultursamordnare Anna Olausson och folkhälsosamordnare Anders Degerman hoppas att den återupplivade Kulturfreda'n kan väcka intresset för kultur.

Kultursamordnare Anna Olausson och folkhälsosamordnare Anders Degerman hoppas att den återupplivade Kulturfreda'n kan väcka intresset för kultur.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2018-11-12 11:06

Kulturfreda' är en dag där olika föreningar i orten visar upp olika kulturutbud. Målet med denna dag är att få upp kulturintresset i Vimmerby.

– Vi vill göra någonting med det här som har legat på is några år, och det vi vill med denna dag är att få upp intresset för kulturen bland Vimmerbybornat, säger kultursamordnare Anna Olausson.

Dagen kommer innehålla allt från teaterföreställningar till utställningar av konstverk. Kulturfreda' kommer befinna sig på sju olika platser i Vimmerby, där man kan ta del av vad dagen kommer erbjuda. Astrid-veckan pågår samtidigt, och man tror det kommer ge resultat i antalet besökare.

– Astrid-veckan är ju just den veckan, och då tror jag det kommer bli många besökare på våra evenemang. Vi hoppas det ska bli en underbar dag och att det är stor nyfikenhet hos besökarna, fortsätter Olausson

Själva inspirationen att ta tillbaka Kulturfreda' kommer från Oskarshamn, där intresset för ämnet har varit väldigt stort. Nu vill Vimmerby kommun också slå ett slag för kulturen.

– Ta chansen nu Vimmerbybor och ta del av kulturen, säger kollegan Anders Degerman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!