Kulturkväll blir av – tillstånd på plats

Äntligen, endast fyra dygn innan det var dags, kom tillståndet. "Vi får totalt var 150 personer", säger Kerstin Lindgren Christe.

De populära kulturkvällarna vid Warmbadhuset har i år blivit en . Efter lång väntan kom tillståndet från polismyndigheten.

De populära kulturkvällarna vid Warmbadhuset har i år blivit en . Efter lång väntan kom tillståndet från polismyndigheten.

Foto: Arkiv Roleof Stroetinga

Vimmerby2021-07-30 16:00

I början av juli började arbetet med att söka tillstånd för att få genomföra en kulturkväll vid Warmbadhuset i Vimmerby. Men en avi som försvann gjorde att godkännandet drog ut på tiden. Kerstin Lindgren Christe är ordförande i Vimmerby Konstförening.

– På torsdag eftermiddag fick jag veta att vi får tillstånd. Jag hade förutsatt att jag skulle få det eftersom jag hade skickat in noggranna ritningar och förklaringar på hur vi skulle kunna klara av det hela. Men nu känns det säkert och bra.

Kulturkvällen som blir av på måndag den 2:e augusti är arrangerat av konstföreningen tillsammans med Göran Nachtweij. Inne i Warmbadhuset blir det konstutställning och utanför underhållning i form av musik.

–150 personer är antalet som vi får ta emot totalt. Vi tror att det finns ett intresse men vet inte alls hur stort det är. Vi har satt upp affischer här och var och försökt sprida det. Göran Nachtweij och Kjell Åke Johansson kommer att spela. Kanske kommer det fler musiker också. 

undefined
"Vi har inte haft systemet i år med att bjuda in eftersom det blev kort om tid. Därför är det svårt att veta hur många som är intresserade av att komma", säger Kerstin Lindgren Christe.

Inför måndagen är det fortfarande en del kvar att göra. 

– Jag måste upp med plakat med att man ska hålla avstånd, ordna med olika utgångar och se till att endast ett visst antal personer kan släppas in samtidigt. Det är mycket att göra för det här lilla. Vi hade hoppats på flera måndagskvällar men i och med att det blev försenat med de lättade restriktionerna blev det bara en. Nu hoppas vi verkligen att det inte kommer regna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!