"Kulturrådet fattar inte vad det handlar om"

- Kulturrådet förstår inte vilket evenemang det handlar om, säger kommunalrådet Micael Glennfalk (M), som tycker att de två pristagardagarna inte alls är lika intressanta som ceremonin kring tillkännagivandet.

Micael Glennfalk (M)

Micael Glennfalk (M)

Foto:

Vimmerby2013-11-22 07:34


Micael Glennfalk säger att Statens Kulturråds beslut att flytta tillkännagivandet av ALMA från Vimmerby till Stockholm svider hårdare än mycket annat.
- Jag är van vid att svälja många beslut, men det här är förnedrande för Vimmerby. Det måste man förstå. Men det verkar inte som om Kulturrådet inser vad de tar ifrån oss.
Från Kulturrådets sida framhåller man de två dagar pristagaren eller pristagarna tillbringar i Vimmerby under sin Sverigevistelse under veckan priset utdelas. Inte alls lika intressant som tillkännagivandet, menar Micael Glennfalk.

Jämför Nobelpriset
- Det är bara att jämföra med när Svenska Akademins ständige sekretrare kommer ut genom dörren och offentliggör namnet på årets Nobelpristagare i litteratur. Pressuppbådet är enormt och all världens media har blixtarna riktade dit. Vem följer med när Nobelpristagaren eventuellt åker runt i Sverige när priset utdelats? Det är samma sak här. Tillkännagivandet har varit Vimmerbys internationella fönster. Under pristagardagarna är det bara lokal och regional media som har något intresse.
Kommunalrådet ser inte någon större anledning för kommunen att delta i eller finansiera pristagardagarna i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om