"Kulturskolan betyder jättemycket för oss"

Kevin, Esther och Klara manifesterar idag.

Vimmerby2015-10-10 07:39

Vad betyder Kulturskolan för barnen och ungdomarna som går där?

- Jättemycket. Att våga stå på en scen och spela teater, eller vad man nu gör, är inget självklart. I Kulturskolan har jag blivit tryggare som person, säger femtonåriga Klara Strömdahl, som började i en av Kulturskolans teatergrupper när hon gick förskoleklassen.

Idag manifesterar hon och många andra för Kulturskolans överlevnad.

Kevin Söderqvist, 17, och Klara Strömdahl, 15, är med i en av Kulturskolans teatergrupper och sjunger dessutom i en av skolans körer. Tolvåriga Esther Rosell drillar, spelar flöjt och är med i en av Kulturskolans orkestrar. De deltar i lektioner och repetitioner flera timmar varje vecka.

De är tre av omkring 350 elever som spelar musik, dansar, jobbar med teater eller någon annan estetisk inriktning i Kulturskolan. Totalt rör det sig om 450 deltagare, eftersom en del elever är med i mer än en kurs.

Just nu funderar de mycket. Ska just deras lärare bli av med jobbet? Vad blir kvar? Kan de fortsätta ägna sig åt det de tycker är roligast?

- Alla gillar inte sport. Det här är det enda som vi som vill hålla på med kultur på fritiden har, säger Klara Strömdahl.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om