Kulturskolan får starta igen: "En lättnad"

Nästa vecka kan Kulturskolans grupper i Vimmerby dra igång igen. Större delen av verksamheten ska starta redan i nästa vecka.

Kulturskolan i Vimmerby drar igång igen. Redan nästa vecka kan de yngre grupperna börja jobba igen med musikal, teater, foto och film. Dansen får vänta en vecka till.

Kulturskolan i Vimmerby drar igång igen. Redan nästa vecka kan de yngre grupperna börja jobba igen med musikal, teater, foto och film. Dansen får vänta en vecka till.

Foto: OLOF CARLSON

Vimmerby2021-01-22 13:04

Lättnader i Coronarestriktionerna för barn och unga, födda efter 2005 gör att Kulturskolan kan trycka på startknappen igen, efter att ha varit stängd sedan i november förra året.

– Det är en lättnad att komma igång igen, det känns väldigt skönt, tycker verksamhetschefen Jennie Leander Lilja.

– Det var solsken både ute och inne när vi fick beskedet, säger hon. Men jag är verkligen lycklig över att vi kan köra igång igen.

Redan i den kommande veckan kan verksamheten börja rulla igång. Film och fotogrupperna, teater, musikal och ensemblegrupperna drar igång efter hand, men dansgruppen får vänta någon vecka till.

– Det är en del schemafrågor vi måste lösa, säger Jennie Leander Lilja.

Hon är väldigt glad över att även gruppverksamheten får klartecken att dra igång.

– Det är viktigt för barn och unga att få något att göra, det har nog blivit lite väl mycket stillasittande annars, säger Jennie Leander Lilja.

Undervisningen vid Kulturskolan stängde på allvar elfte november förra året. Mitt i kalasveckan.

– Vi kunde bara genomföra halva. Och sedan dess har vi haft fjärrundervisning.

Vilket har varit ett äventyr som tvingat fram ett antal speciella lösningar.

– Grupperna för foto och film har bland annat fått jobba med lerfigurer och skapa karaktärer hemifrån, säger Jennie Leander Lilja.

– Men det är ju inte alls detsamma när det inte finns skräddarsydda digitala utbildningar. Men det har fungerat, i alla fall under en kortare period.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!