Kulturskolans storshow närmar sig

Teater. Dans och drill. Musik och körsång. Film och media. I Kulturskolans årliga stora föreställning är alla skolans konstarter representerade. Och ett hundratal elever medverkar.- Årets tema är "Jord"- en svår uppgift att hitta låtar på det temat, tänkte vi, men det slutade med att vi fick välja bort, säger musikpedagogen Birgitta Djurberg.

Vimmerby2013-01-30 07:16


En välbekant slinga ur "Lejonkungen" - "Circle of Life" letar sig ut från orkestersalen på Kulturskolan. Det är första gången kören och orkestern repar tillsammans.
- Man skulle kunna förvänta sig lite kaos, men det låter riktigt bra, säger Birgitta Djurberg, en av Kulturskolans pedagoger som just nu har fullt upp med repetitioner i olika grupper.

Alla konstarter
Varje år ordnar Kulturskolan en föreställning där alla konstarter medverkar. Årets höjdpunkt, tycker de flesta.
- Det är väldigt mycket jobb bakom, men naturligtvis otroligt kul för eleverna att få göra något tillsammans. Syftet är att eleverna ska samarbeta över gränserna. Dansgrupperna kanske har något de vill dansa till - då ser vi om orkestern kan spela det live, film- och mediaeleverna samarbetar med elever som improviserar på sina instrument.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om