Kunskapsspridning

Vimmerby Gymnasium splittras upp på minst fem olika platser i stan. När skolan byggs om och till ska kommunen hyra både lokaler och mobila baracker. Dessutom används kommunala lokaler. Skolledningen kommer att sitta på övervåningen i rådhuset. Evakueringen beräknas kosta runt 4,2 miljoner kronor totalt.

Vimmerby2008-05-28 06:52

- Allt är inte helt klart, en del är fortfarande ute för upphandling, men 4,2 miljoner är den budget vi har för hela evakueringen under byggtiden vid gymnasiet, säger Mari Sellin, fastighetschef i Vimmerby kommun.
I budgeten på 4,2 miljoner kronor har hon bakat in alla tänkbara kostnader som hör till.
Där finns hyror och driftkostnader för de lokaler som behöver hyras under byggåret.
- Vi avser att hyra nära 600 kvadratmeter av Dan Edlund i fastigheten Fabrikören på Kvarnängsgatan, vi ska hyra lokaler av Telia-Sonera i gamla televerket och vi ska hyra paviljonger som ska ställas upp på fotbollsplanen bakom gymnasiet, säger Mari Sellin.
Därutöver kommer de delar av skolan som inte är drabbade av ombyggnationen att utnyttjas maximalt. Tanken är också att använda sig av allaktivitetshuset Ciselören när den ombyggnationen står klar någon gång i oktober eller november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om