Kurade skymning på "Bibblan"

Skryt och käbbel. Käringar som drar fingerkrok. Hembränt i köpeflaskor och en bastukamp med oväntad utgång. Visst var det mustigt och vilt så det förslog när det kurades skymning på bibblan. När Kicki Willysson engagerades som högläsare i årets upplaga blev hon glad över valet, Mikael Niemis "Populärmusik från Vittula". - Jag älskar den boken!

Vimmerby2011-11-14 07:25


I år är det femtonde gången som högläsning, nordisk berättartradition och litteratur manifesteras i Nordiska Biblioteksveckan och "Kura skymning". Temat är "Humor i Norden" och den text som valts ut, och som kommer att läsas runt om på massor av platser, är kapitel 11 i Mikael Niemis "Populärmusik från Vittula".

"Älskar boken"
I Vimmerby, där skymningskurandet arrangeras av biblioteket och Föreningen Norden, läste Kicki Willysson, som fått ta över sysslan efter veteranen Ingegerd Grundén, som läst tretton av åren, och Gun Lith, som läste i fjol.
- Jag blev väldigt glad över att det var just den här boken, som jag älskar och dyvlat på de flesta jag känner!
Stycket ur Niemis Augustbelönade bok, som ju också filmatiserats, handlar om ett bröllop där två tjuriga släkter möts över ett mäktigt ätande, skrytsamma familjebedrifter, slagsmål och en avslutande kamp i rökbastun.
Det är vilt och galet, en skröna där burlesk humor blandas med ett stråk av allvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om