Kurs har gett grönare fingrar

- Jag har nog lärt mig att inte bara köpa med ögat, säger Annie Hermansson, som är helt ny trädgårdsinnehavare.- Nu förstår jag fullt ut hur mycket jord och gödsel betyder, säger Ann Hansson, som är trädgårdsentusiast sedan länge.Båda har gått samma trädgårdskurs under våren.

Vimmerby2012-05-31 06:21


Trädgårdsintresset växer så det knakar. Men intresse och lust står inte alltid i nivå med kunskap. Det är inte alltid lätt att föreställa sig hur stor den nyplanterade busken blir som färdigvuxen, att sensommarperennen som ser så ynklig ut i plantskolan i maj kan bli pampig favorit i augusti - eller att man faktiskt måste ta hänsyn till vilka behov växten har innan man sätter spaden i jorden.

Beskärningskurs
Ett ansenligt gäng trädgårdsintresserade har fått betydligt mera kläm på det hela efter vårens trädgårdskurs på Vidersborg, där Patrick och Monika Johansson delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
Det började med en beskärningskurs i höstas. Intresset var så stort att de fick säga nej till många.
- Vi ser behovet och har nu gjort ett försök med en grundkurs i trädgård. Det har slagit väldigt väl ut och det blir troligen fortsättning - och en ny beskärningskurs också, säger Monika Johansson.
I kursen har man gått igenom det mesta som är bra att veta för att få en vackrare trädgård och kursdeltagarna har också jobbat praktiskt med en plantering, som innehåller träd, buskar, rosor och perenner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om