KvÀllsöppna butiker gÄr bra

Det Àr första sommaren med kvÀllsöppna centrumbutiker i Vimmerby. Hur det gÄtt?- Lite svÄrt att utvÀrdera efter sÄ hÀr kort tid. Men det Àr jÀttebra att sÄ mÄnga som 30 butiker hakat pÄ. Vi mÄste nog ge det hÀr nÄgra Är innan det ger fullt resultat, sÀger HÄkan Rosin, ordförande i Vimmerby Handel.

Vimmerby2013-07-18 06:15

En somrig och ljummen högsommarkvÀll Àr det fullt med folk pÄ torget i Vimmerby. Och till skillnad mot tidigare Är stÀnger inte butikerna klockan 18 - istÀllet satsar Vimmerby Handel pÄ möjligheten att "shoppa till Ätta" pÄ vardagskvÀllarna.
- Äntligen. Det hĂ€r har vi tjatat om i flera Ă„r. Det Ă€r jĂ€tteviktigt att vi tar hand om vĂ„ra turister, och inte bara turisterna - det Ă€r mĂ„nga Vimmerbybor och kunder frĂ„n nĂ€rliggande orter som passar pĂ„ att kvĂ€llshandla ocksĂ„, sĂ€ger Carina Wickström, som driver butiken Ciao Bella vid torget.
Hon har i flera Är varit en av de butiksÀgare i stan som föresprÄkat kvÀllsöppet under sommaren. Nu hoppas hon att de 30 butiker som Àr med i satsningen har tÄlamod.
- Det hÀr mÄste man ge en chans innan man sÀger nÄgot. Det kanske tar ett eller tvÄ Är innan det satt sig ordentligt. Men jag tycker definitivt att det gÄr bra och jag Àr till och med inne pÄ att fler borde satsa pÄ söndagsöppet. Tillsammans drar vi lasset för att fÄ fler till stan och vi mÄste försöka göra vad vi kan för att slÄss mot "jÀttarna". Har man som butiksÀgare sjÀlv möjlighet att jobba de obekvÀma och dyrare kvÀllstimmarna Àr det förstÄs en fördel.

GĂ„tt bra
Sonen Kim Wickström driver Boston Clothing pÄ bottenplan i centrumhuset vid torget. Han tycker ocksÄ att initiativet Àr bra.
- Det har gÄtt hyfsat bra sÄ hÀr lÄngt. Man mÄste satsa för att vinna och jag tror att det Àr viktigt, framförallt lÄngsiktigt. Att sÄ mÄnga butiker Àr med Àr skitbra.
Även Kim Wickström Ă€r inne pĂ„ att öppettiderna borde anpassas efter nĂ€r kunderna har tid att handla.
- Min uppfattning Ă€r att det vore bĂ€ttre att öppna senare pĂ„ dagen och ha öppet lĂ€ngre pĂ„ kvĂ€llen. Året om.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om