Vimmerbykvinna valde att flytta – hotades att bli dödad

Vimmerbykvinnan var så rädd för mannen som tillfälligt bodde hos henne att hon inte vågade bo kvar. När hon flyttade ställde hon ut hans bohag som han aldrig hämtade. Därför gjorde hon sig senare av med det. Då hotade han att döda henne.

Symbolbild. En kvinna i Vimmerby kommun fick ett sms där en man skrev att han skulle döda henne.

Symbolbild. En kvinna i Vimmerby kommun fick ett sms där en man skrev att han skulle döda henne.

Foto: Fredrik Sandberg TT

Vimmerby2023-12-17 12:00
undefined
Mannen medger att han skrivit meddelandet, men nekar ändå till brott.

"Du ska dö inget annat falska fitt jävel", skrev mannen, som är i 55-årsåldern, i ett sms till en några år yngre kvinna i Vimmerby kommun.

Det framgår i en dom som Kalmar tingsrätt meddelade på torsdagen. 

I förhöret i tingsrätten berättar kvinnan att mannen flyttade in tillfälligt hos henne, men att hon snart blev så rädd för honom att hon inte vågade bo kvar i bostaden. Hon flyttade och skaffade också hemligt nummer och blockerade mannen på sociala medier.

För att mannen skulle få sina grejer och för att hon skulle slippa dras med dem lämnade hon dessa utanför den gemensamma bostaden. Där blev de stående tills hon tvingades ta hand om sakerna.

Det var då han blev rasande och skickade dödshotet. Enligt kvinnan var det många meddelanden, men hon anmälde bara det senaste. 

undefined
Symbolbild. En kvinna i Vimmerby kommun fick ett sms där en man skrev att han skulle döda henne.

Enligt domen medger mannen att skrivit meddelandet, men han nekar till brott och motiverar det med att han inte hade något uppsåt att döda henne. Han var bara arg för det där med möblerna och dessutom hade han ätit värktabletter.

Det tar tingsrätten ingen hänsyn till utan dömer mannen för olaga hot till 100 dagsböter à 200 kronor, det vill säga 20 000 kronor. Han slipper däremot betala skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor för att det bara rörde sig om ett hot.

Mannen döms även för ett ofredande mot en annan kvinna i 50-åråsldern som han haft ett samboförhållande med för tio år sen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!