Kvinna döms för olaglig hotellverksamhet

I ett halvÄr drev kvinnan en olaglig hotellverksamhet i centrala Vimmerby. Nu döms hon mot sitt nekande till dagsböter för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse.

Kalmar tingsrÀtt dömer en kvinna i 45-ÄrsÄldern för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse sen  hon drivit en rörelse utan tillstÄnd i Vimmerby under ett halvÄr.

Kalmar tingsrÀtt dömer en kvinna i 45-ÄrsÄldern för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse sen hon drivit en rörelse utan tillstÄnd i Vimmerby under ett halvÄr.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vimmerby2023-06-05 11:52

Kvinnan Àr i 45-ÄrsÄldern och bosatt pÄ annan ort. Sen sommaren i fjol och fram till januari i Är drev hon en hotell- och pensionatrörelse i Vimmerby bestÄende av mer Àn fem rum och nio bÀddar utan tillstÄnd.

Kvinnan har tidigare sagt i en kommentar till Vimmerby Tidning att hon anser att verksamheten varit sÄ liten att den inte behövde tillstÄnd.

 I tingsrĂ€tten uppgav hon att hon aldrig haft över nio gĂ€ster samtidigt i fastigheten som familjen köpte för att ha som sommarboende, men dĂ€r hon ocksĂ„ hyrt ut rum nĂ€r familjen inte varit dĂ€r. 

TingsrÀtten anser att hon gjort sig skyldig till brott och dömer henne till 50 dagsböter à 90 kronor, det vill sÀga 4 500 kronor.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!