Kvinna fast för stöld när hon storhandlade i Vimmerby

Kvinnan storhandlade i Vimmerby och plockade mängder med varor i olika påsar i kundvagnen. En butikskontrollant såg att långt ifrån alla varor scannades. När kvinnan kört ut kundvagnen på parkeringen slog han till.

En kvinna som storhandlade i Vimmerby scannade bara en dryg fjärdedel av varorna hon körde ut med genom självscanningskassan. En butikskontrollant hade koll på henne. Nu åtalas hon för stöld. Kvinnan nekar till brott.

En kvinna som storhandlade i Vimmerby scannade bara en dryg fjärdedel av varorna hon körde ut med genom självscanningskassan. En butikskontrollant hade koll på henne. Nu åtalas hon för stöld. Kvinnan nekar till brott.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Vimmerby2023-03-24 19:30

I vagnen hade kvinnan varor för över 2 600 kronor, men kvittot visade att hon bara betalt strax under 800 kronor i sjävscanningen.

Händelsen utspelade sig på Ica Kvantum i Vimmerby i början av mars. Kvinnan var tillsammans med två anhöriga i butiken i Vimmerby. 

Där fyllde hon kundvagnen med blandfärs, läsk, crème fraiche, fläskytterfilé, hallongrottor, fotsalt och Skogaholmslimpa och mycket annat. 

En butikskontrollant såg hur hon lade ner varor i påsar utan att scanna. Bland annat berättar han i förhör med polisen hur en man gav kvinnan varor och hur hon avvaktade tills mannen gått innan hon lade ner varan utan att scanna den.

När det var dags att betala gick kvinnan till självscanningskassan och hennes anhöriga gick ut genom den vanliga kassan.

Kontrollanten ordnade snabbt en kopia på kvinnas betalning och insåg att den inte stämde. Han gick ut och konfronterade sällskapet på parkeringen. 

En kontroll visade att bara drygt var fjärde vara var scannad och betald. Då ringde han polis.

Kvinnan åtals nu för stöld, men nekar till brott. Hon säger bland annat att de oscannade varorna var den anhöriges som han egentligen skulle betala i sjävscanningskassan, men att hon blev distraherad av barn och sms under betalningen och glömde bort hans varor när han inte var där. Hon är villig att betala för varorna.

Nu blir det tingsrätten som avgör om det rör sig om stöld eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!