Klubben träffas 3-4 gånger om året, och har så gjort sedan starten 2010. Man håller noga på antalet deltagare - det får aldrig vara fler än 25.
Har någon förhinder kan man få bjuda med en vän som fyller platsen. För att få komma med i sällskapet har man en kölista, där man får vänta tills en plats blir ledig. Just för tillfället är det sex personer på listan och den som stått med längst anmälde sitt intresse för nära två år sedan. Av de som varit med från början återstår idag åtta personer.
Det är alltså en en liten omsättning på medlemmarna i sällskapet, så den som väntar på något gott.... Enda kravet för att bli antagen i ölsällskapet är att man tycker om öl.
Man provar varje gång ett antal öl där färg, doft och smak bedöms. Varje gång har man ett tema och där några av medlemmarna är värdar för respektive kväll.
Den här kvällen var det amerikanskt öl som provas, och värdar var Ann Jonsson, Maria Pettersson, Maria Berggren och Veronica Carlsson och träffen var förlagd till Smak by Simon. Personalen bistod att ta fram sex olika sorter till tjejerna att prova. Man passar även på att äta en gemensam måltid, då maten är en viktig del under dessa kvällar. Man testar nämligen hur de olika ölsorterna fungerar tillsammans med mat, då det kan skilja mot att enbart smaka på dem.
Denna kvällen var det en USA-inspirerad meny bestående av hamburgare, ribbs, friterade sötpotatis, friterade lökringar och coleslaw. Till dessert serverades man en brownie. Det bör nämnas att det inte intogs något kaffe, utan all dryck under kvällen var öl. Den sista ölen som avsmakades under kvällen hade dock en smak av kaffe och choklad. Tidigare teman man haft har varit öl från norden, asiatiska, irländskt med flera olika geografiska områden, men det kan lika gärna vara olika öl från ett enda bryggeri. Man har bland annat provat öl från Helsingborgs Bryggeri samt Nya Carnegiebryggeriet vid tidigare träffar
När man provar öl får man tänka på i vilken ordning man smakar på de olika.
- Tar man ett öl med stark karaktär kan det påverka smakkänslan av de man tar efteråt.
Likaså blir smaken ofta olika ifall man häller upp hastigt med riklig skumbildning eller försiktigt då det knappt blir något alls, fastän det är samma öl. För att kunna bedöma de olika sorterna har sällskapet beställt speciella glas. Varje medlem tar med sig sina egna glas till dessa träffar. En uppsättning av dessa glas kostar ca: 200 kronor för 6 glas. Kanske bäst att nämna så ingen tror att det är en dyr och exklusiv hobby som kvinnorna ägnar sig åt. Man har även protokoll där man fyller i sina bedömningar samt ger betyg till de olika sorterna man provat
Ölsällskapet har en sluten grupp på Facebook, men till det märkliga hör att medlemmarna inte umgås privat utan är av stor spridning.
- Man ses på stan och morsar, men aldrig mer än så.