Kycklingstopp

Skräcken för glasbitar i kycklingen sprider sig. Nu garderar sig Vimmerby kommun och tar bort all kyckling från menyerna i skolorna och omsorgen de närmaste veckorna.

Foto:

Vimmerby2009-04-08 07:01


- Vi vill ta det säkra före det osäkra, så att alla elever och pensionärer kan äta sin mat i lugn och ro, säger kostchefen Mikael Sandberg.
Det är förstås den senaste tidens larm om glasbitar i kycklingförpackningar från flera olika leverantörer som ligger bakom beslutet om ändringarna på kommunens matsedlar.
- Det är svårt hur man ska hantera det här och vi har diskuterat frågan med våra leverantörer, och hittills har det inte hittats några glasbitar i förpackningar för storkök, utan de som hittats har varit i konsumentförpackningar, säger Mikael Sandberg.
Trots att den typen av kycklingförpackningar Vimmerby kommun använder sig av inte varit utsatt för några glasfynd väljer ändå kommunen att plocka bort den kycklingschnitzel som var tänkt att serveras i skolmatsalarna i morgon torsdag. Den ersätts med en kalkonschnitzel istället. Och på söndag blir det apelsinskinka i omsorgen istället för den kyckling som det egentligen var tänkt att pensionärerna skulle få.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om