Kylmat allt hetare potatis

Kylmaten är en av de hetaste potatisarna inför kommunvalet om mindre än två veckor. Sedan sossarna bytt fot och numera säger nej till kylmat har kylmatsfrågan närmast blivit en blockpolitisk motsättning. Ändå vill inte det "kommunbärande" Centerpartiet ta ställning för eller emot kylmaten.

Vimmerby2006-09-05 05:14

- Nej, jag vågar inte säga nej till ett kylmatsystem så kategoriskt. Det finns för många frågetecken i kostfrågan för att man ska kunna säga nej till något av de alternativ vi har att välja mellan, säger Krister Torenfält, som är partiets talesman i kostfrågan.
När kostutredningen lades fram för kommunstyrelsens arbetsutskott för två år sedan var enigheten närmast massiv. Centerpartister, sossar, kristdemokrater och också moderaterna var överens; Kylmatsystem ska vi ha och det ska vara ett centralkök som ska laga huvudrätten. Den ska sen köras ut till och värmas i tillagningsköken på varje enhet där också potatisen eller pastan ska kokas.
På det räknade kommunen med att kunna minska organisationen med ett 20-tal tjänster och att kostnaderna för matorganisationen skulle sjunka med runt fem miljoner kronor varje år.
Kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig positivt till utredningsförslaget i september 2004 och enligt tidsplanen skulle fullmäktige fatta det avgörande beslutet i december samma år.
Men det blev ett långkok.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om