Kylmat - igen

Ett centralkök som lagar kylmat till flera skolor i kommunen, till gymnasiet och till hela äldreomsorgen i centralorten. Samtidigt föreslås dagens system med varm mat bli kvar vid AL-köket och köken vid skolorna i Storebro, Södra Vi och Tuna. Totalt föreslår utredningen investering på 45 miljoner kronor i de kommunala köken. Det är kärnan i det nya förslag till kostorganisation i Vimmerby kommun.

Här vid Vimarskolans nuvarande kök i idrottshallen i Vimmerby planerar kommunen bygga ett nytt centralkök. Nu föreslår den nya köksutredningen att det köket bör byggas för produktion av kyld mat.

Här vid Vimarskolans nuvarande kök i idrottshallen i Vimmerby planerar kommunen bygga ett nytt centralkök. Nu föreslår den nya köksutredningen att det köket bör byggas för produktion av kyld mat.

Foto:

Vimmerby2009-02-28 05:05


- Det här är utredarens förslag och inga som helst beslut kommer att fattas förrän efter vi haft en genomgång med alla berörda parter från personal till pensionärsföreningar och vad det nu kan vara, betonar Bo Svensson, c, ordförande i Nytt förslag om kommunal kylmat
"teknik- och servicenämnden när han kommenterar den utredning som nu presenterats för nämnden.
Nämnden beslutade i december i fjol att göra en inventering av samtliga kök i kommunen och samtidigt en utredning av vilket matsystem som är lämpligast - kylmat eller varmmatsystem.
Ett kylmatssystem har tidigare föreslagits av den förra kostutredningen. Det ledde till en våldsam debatt om inför valet 2008 gjorde parti efter parti avbön från den linjen.
Nu kan det bli att dörren på nytt öppnas för kylmat, i varje fall inom stora delar av den kommunala kostorganisationen.
I utredning som gjorts av konsulten Mats Andersson från Storköksplanerarna förordas kylmatsproduktion i det nya centralkök som är tänkt att byggas vid Vimarskolan. Utredaren motiverar det med att kvalitén på maten säkras bättre med kylmat än vid distribution av varm mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om