Kylmat till alla

Det nya centralköket vid Vimarskolan ska laga kylmat till alla enheter i den kommunala matservicen. Även köket i Tuna kommer att servera kylmat.Det är den nya inriktningen kommunstyrelsen enigt ställt sig bakom.

För att det nya centralköket som byggs i Vimmerby ska ge bäst valuta för pengarna ska all kommunal mat lagas där. Alla andra kök blir mottagningskök. Foto: Jimmy Karlsson.

För att det nya centralköket som byggs i Vimmerby ska ge bäst valuta för pengarna ska all kommunal mat lagas där. Alla andra kök blir mottagningskök. Foto: Jimmy Karlsson.

Foto:

Vimmerby2010-06-24 06:20


- Ska vi utnyttja kapaciteten och de resurser som vi bygger i storköket vid Vimarskolan måste vi göra så här, har man sagt A, måste man också säga B, säger Per-Åke Svensson, c, ordförande i kommunstyrelsen.
Ända sedan teknik- och serviceförvaltningen som har ansvaret för kostorganisationen i mars i fjol beslutade att gå vidare med förslaget att bygga ett centralkök för kylmat vid Vimarskolan har budskapet varit att köket i första hand ska serva köken i Vimmerby tätort. Kostorganisationen i övriga orter skulle utredas efter hand.
Samtidigt togs också beslutet att köket i Tuna skola skulle tillagningningskök och laga mat till både skolan och äldreomsorgen. En föredömlig modell, menade kylmatskritikerna.
Efterhand blev dock flera kök mottagningskök för kylmat. Först gymnasieköket och efter det köket i Rumskulla skola när den byggdes om.
Och nu sker det många kritiker befarat; att alla kommunala kök ska bli mottagningskök. Även köket i Tuna.
All kommunal mat ska lagas och kylas ned i det nya centralköket vid Vimarskolan och sedan köras ut till mottagningsköken och värmas upp när det ska serveras tillsammans med potatisen eller pastan som kokas på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om