Kylmaten politisk soppa

- Den värsta soppa jag upplevt som politiker. Ett demokratiskt skräckexempel. Miljöpartiets Krister Segergren är icke nådig mot kommunstyrelsens agerande i matfrågan.

Vimmerby2010-06-30 06:28

Som vår tidning berättat har en enig kommunstyrelse ställt sig bakom ett förslag att alla kök ska bli mottagningskök för kylmat från det nya centralköket som byggs vid Vimarskolan.
- Man blir less på det här långkoket, och alla vändningar och brutna löften, säger Krister Segergren.Han pekar på den första kostutredningen som lades fram i mitten av 2000-talet.
- Då var motivet att höja kvalitén, inga besparingskrav fanns med i bilden då. Sedan tog de flesta partier avstånd från kylmaten inför förra valet, det är väl okej att ändra sig en gång, men att sedan ändra sig tillbaka igen, och nu ta ytterligare ett steg och till och med häva tagna beslut som Tuna. Det ger dåliga signaler för demokratin och trovärdigheten och ökar politikerföraktet, säger han.
Miljöpartiet har hela tiden varit konsekvent emot kylmaten och förordat den så kallade "Tuna-modellen", det vill säga rusta minst ett kök i varje ort och laga mat på plats, även om det också kostar en del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om