L-O Svensson avgick som ordförande för Villaägarna - efter 17 år

En era tog slut i samband med Villaägarnas årsmöte i Folkets Park nyligen. Efter 17 år på posten lämnade då Lars-Olof Svensson över ordförandeklubban till Sören Nordén.

Efter 17 år som ordförande för Villaägarna i Vimmerby har L-O Svensson valt att lämna över klubban till Sören Nordén. Foto: Magnus Strömsten

Efter 17 år som ordförande för Villaägarna i Vimmerby har L-O Svensson valt att lämna över klubban till Sören Nordén. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-03-17 08:35

Lång och trogen tjänst är verkligen ett uttryck som passar in på Lars-Olof Svenssons gärning för Villaägarna. När han efter 17 år som ordförande för föreningen i Vimmerby valt att lämna sitt uppdrag så lämnar han dock inte helt och hållet, utan tar plats i valberedningen.

Ordförandeklubban lämnades över till Sören Nordén som tidigare varit vice ordförande och sett vad som krävs på nära håll från sin företrädare.

– Jag kan inte lova att det blir 17 år på posten för min del. L-O har gjort ett fantastiskt jobb genom åren och det blir inte lätt att axla hans mantel, men jag ska försöka, sa Sören Nordén.

I styrelsen i övrigt blev det två nyval i form av Tommy Lindström och Mårten Westman som tar plats som ledamöter.

2016 gjorde föreningen ett litet underskott ekonomiskt sett. Antalet medlemmar minskade något jämfört med föregående år och ligger nu på 1 060.

På programmet för årsmötet stod även en hel del nyttig information. Bland annat om de nya sopkärlen och införandet av det nya insamlingssystemet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om