Läcker utställning i Warmbadhuset

Bodil Magnusson skapar glasfigurer inspirerade av det vikingatida gravfält hon bor granne med på Öland. Erika Givell, Mönsterås, skapar berättelser i sina bilder och tycker att det kanske är allra mest intressant att höra vad betraktaren ser i dem. Du möter båda konstnärerna i Warmbadhuset i september.

Vimmerby2010-09-04 04:05


Idag öppnas Vimmerby Konstförenings septemberutställning med två konstnärer som aldrig tidigare ställt ut tillsammans - Erika Givell, Mönsterås och Bodil Magnusson, Seby, Öland.
Vill man, kan man se en gemensam länk mellan Bodil Magnussons i glas gjutna, ofta vingförsedda gestalter och Erika Givells, då och då vingförsedda figurer i målningar som kan berätta minst lika mycket om den som ser dem som om den som målat.
Hos båda blir kropparna långa och smala, figurerna lockar till tankar och funderingar.
- Jag målar väldigt fritt och figurerna kommer undan för undan. Det är som en inre berättelse och det är väldigt intressant att höra vad andra ser i mina bilder, säger Erika Givell, som fler än en gång fått höra ett förvånat "akryl?" om sina tavlor med akvarellkänsla.
Tricket är vatten. Med den utspädda akrylen kan hon måla tunt och flödigt och det ger möjlighet att söka sig fram till former, människor och djur.
Inspiration hämtar hon från djuren, färgerna och naturen. Naturen är också idégivare till Bodil Magnusson, textilkonstnär i botten, som istället började med glas - spår av det textila kan man hitta som trådar och nät i hennes glaskonst. För tolv år sedan flyttade hon tillbaka till barndomsgården vid Seby gravfält på södra Öland. Där fanns platsen hon behövde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om