I november kommer kommunens kostpersonal att få en dag på jobbet som höjer sig väsentligt över det vardagliga.
Den fransk-svenske bagaren och konditorn Sébastien Boudet, känd för sitt passionerade förhållande till surdeg och populär tv-bagare och bloggare, kommer till Vimmerby för att dela med sig av sina bästa tips.
Under en eftermiddag kommer förskolans kockar att arbeta praktiskt med Boudet och senare samma kväll bjuds all kostpersonal in till seminarium.
– Vi har fått en del förfrågningar kring bakning och varken jag eller Ola (också kostchef i Vimmerby kommun) är världens bagare, så vi tänkte det kunde vara kul att ta hit en inspiratör vi tror att personalen gärna lyssnar på. Jag mejlade Sébastien, han nappade direkt och har precis samma tänk som vi när det gäller att laga mat och baka från grunden, säger kostchef Wisam Salim.
Tanken är att det ska bli en flerstegsprocess.
– Förskolan är först ut, och där är möjligheterna stora att baka till barnen. Målet är att fortsätta med skolans större enheter och att man framöver kommer att baka sitt eget knäckebröd på gymnasiet, till exempel.
Sébastien Boudet är inte den enda välkända inspiratören som kommunens kostchefer har på önskelistan för sin personals räkning.
– Vi pratar om flera namn, men inget är klart än.