Laddad pistol vid narkotikaaffär - nu åtalas männen

Ett åtal mot de två män som är hemmahörande i Vimmerby kommun och som misstänks för grovt vapenbrott och narkotikabrott har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Ett åtal gällande grovt vapenbrott och narkotikabrott har nu lämnats in av åklagare till Linköpings tingsrätt, mot två män som är hemmahörande i Vimmerby kommun.

Ett åtal gällande grovt vapenbrott och narkotikabrott har nu lämnats in av åklagare till Linköpings tingsrätt, mot två män som är hemmahörande i Vimmerby kommun.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-07-29 11:06

Den 25 april greps de båda männen som är i 25-årsåldern vid en skola i Linköping. Enligt åtalet ska de båda männen i samförstånd haft en pistol med sig till platsen, vid samma tillfälle ska de också ha haft över 95 gram hasch efter en narkotikaaffär. Åklagaren yrkar på att vapenbrottet bedöms som grovt då vapnet varit skarpladdat och bars på allmän plats i samband med den narkotikaaffär de genomfört. 

De båda männen häktades kort därefter, men en av dem släpptes senare på fri fot, trots att misstankarna kvarstod. Den andra mannen sitter fortsatt kvar i häktet. Åklagaren yrkar på att båda döms för det grova vapenbrottet och narkotikabrott, men yrkar i andra hand att den man som släppts på fri fot ska dömas till medhjälp till grovt vapenbrott och narkotikabrott. Åklagaren menar att mannen i vart fall har främjat brotten då han ska ha transporterat den andra mannen i sin bil från Vimmerby till Linköping med vapnet och med målet att genomföra narkotikaaffären. Mannen ska också ha gömt haschet under förarplatsens golvmatta i bilen. 

De båda männen åtalas också för ringa narkotikabrott för att ha använt tramadol, kokain och cannabis. 

Utöver bevis i form av analysresultat och muntliga förhör med de åtalade samt poliser, så listas 34 punkter under övrig bevisning i åtalet. Där återfinns bland annat summeringar av kontantuttag, sms-kontakter och telefonkontakter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!