Laddat ALV öppnade portarna

Pippi på plats. Emil och de andra Katthultarna också. Och familjerna Diderichsen och Nielsen från Kastrup Köpenhamn, bland sisådär tusen andra premiärgäster.
- Barnen har väntat så på det här, de har knappt pratat om något annat, säger Jesper T. Nielsen.
Förväntan låg också i luften hos personalen, som stod redo när grindarna öppnade.
- Det är som julafton, säger tf vd och teaterchef Mia Thelin.

Uppslukade av spelet. Två unga teaterbesökare ser husförhöret i Katthult. Foto: Roelof Stroetinga

Uppslukade av spelet. Två unga teaterbesökare ser husförhöret i Katthult. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2014-05-17 04:05


Om man kan småspringa samtidigt som man har näsan djupt ner i en karta var det det kusinerna Olivia Diderichsen och Asta Diderichsen gjorde i sin synnerligen målmedvetna snabba promenad mot...
- Pippi! Hon är bra. Stark!
Fyråaringarna, som åkt med äldre syskon och föräldrar från Köpenhamn, är minst sagt peppade. När de tagit de sista stegen uppför trappan till Pippimiljön och ser Villa Villekulla är de sprickfärdiga.
- Det är ju här hon bor! Här bor hon ju!

"Alltid förberedda"Jesper T. Nielsen, pappa till Olivia, frågar oss om vi tror att de hinner göra parken på en dag. Kanske skulle de ha tagit två. Men det blir väl fler gånger. De äldre barnen är mer måttliga i sina känslouttryck, men ändå väl förberedda med en extra omgång av Ronja Rövardotter på tv så sent som i går kväll.
Det var också taggad personal, som stod redo att ta emot de första besökarna igår.
- Förberedda är vi naturligtvis alltid, men det känns som vi är bättre rustade och mer redo än någonsin inför den här säsongen. Vi har väldigt bra personalteam, vi har gjort mycket i parken och har helt nya teaterprogram, som "Pippi på cirkus", som det ska bli kul att se hur publiken tar emot. Det känns lite som julafton, faktiskt, säger tf vd och teaterchef Mia Thelin.
Vad gör du den här första dagen?
- Jag ska faktiskt mest gå runt i parken, inte för att kontrollera, utan för att njuta. Det är ju barnen vi väntat på. Det är då det händer. Barnens möte med sagan är magin.
Hur går det med planerna för stugor och camping?
- Idégruppen har tagit fram ett förslag, som presenterats för styrelsen. Nu ligger frågan där och styrelsen kommer att ge en tidsplan, förmodligen vet vi mer framåt slutet av juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om