Larm om brand i flerfamiljshus i Vimmerby

Det har inkommit ett SOS-alarm om en brand i ett flerfamiljshus i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-10-31 12:06

Enligt inledande uppgifter ska det synas rök från skorsten från ett flerfamiljshus på Bondebygatan. Larmet inkom till SOS strax innan klockan 12.

UPPDATERING 12.15:

Vimmerby Tidnings reporter Jimmy Karlsson befinner sig vid platsen. Han berättar att det bolmar ut svart rök från en av lägenheterna.

– Enligt de uppgifter jag fått ska det inte befinna sig några människor i lägenheten, säger han.

UPPDATERING 12.20:

Räddningstjänsten är inne i lägenheten och letar efter orsaken till rökutvecklingen. 

– Räddningsstyrkor från Vimmerby och Mariannelund har larmats till platsen. Det är en lägenhet som rökfyllts och de arbetar med det nu. Det ska inte vara någon personskada, bekräftar räddningstjänstens ledningsoperatör.

UPPDATERING 12.35:

Branden är under kontroll och räddningstjänsten håller på att ventilera i lägenheten. Räddningsledaren Roger Linder lämnar följande rapport direkt från Bondebygatan:

– Det var vaktmästaren som larmade att det var rökutveckling i lägenheten. Vår insatsledare var först på plats och tömde ett antal pulversläckare, innan styrkan anlände och sökte av bostaden. Då började vi ventilera för att få bättre sikt. Orsaken till branden tros vara ett elfel i kyl eller frys. Det blev en värmestegring och vi fick bryta upp väggen bakom vitvarorna.

  • Artikeln kommer att uppdateras
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!