LÄGENHETSINBROTT I VIMMERBY: Upptäcktes först när stöldgodset dök upp på polisstationen

Ett lägenhetsinbrott som skedde på Östra Tullportsgatan i Vimmerby under måndagen, tog en märklig vändning. Det var nämligen först när stöldgodset plötsligt dök upp på polisstationen, som de brottsutsatta fick vetskap om intrånget i deras hem.

Foto: TT

Vimmerby2016-10-18 06:31

Igår, måndag, knallade en eller flera personer in på polisstationen i Vimmerby.

Med sig hade de upphittat gods, föremål av värdefull karaktär, som du uppgav att de hittat och misstänkte kunde vara stöldgods.

Och mycket riktigt: när polisen fick se godset kunde man snabbt konstatera att det med största sannolikhet rörde sig om stöldgods.

Utifrån godset lyckades man snabbt identifiera dess rättmätiga ägare – men det som hände sen tillhör knappast vanligheterna…

– I anmälan står det att man kontaktar ägare till godset – som först då märkte, eller förstod, att de hade haft inbrott. De verkar alltså inte ha vetat om inbrottet innan, utan åkte hem och "upptäckte" det efter att polisen ringt – så det var lite annorlunda, säger polisens presstalesman Kim Hild.

Inbrottet ska ha inträffat i en lägenhet på Östra Tullportsgatan. Godset som fördes till polisstationen hittades någonstans i Vimmerby – var exakt är enligt anmälan oklart.

– Det har upprättats en anmälan om stöld. Det som ska saknas efter inbrottet är det vanliga: dator, smycken och sånt, men jag vet inte vilket av det saknade godset som dök upp på polisstationen. Hur som helst så var det en tacksam insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om