Efter rapporteringen: Stor förbättring på parkeringen

Buskörning vid ishallens parkering har orsakat irritation hos boende i området. Det har körts och spelats nätterna igenom. Vi har gjort en koll på läget, en dryg månad efter våra publiceringar.

Det har varit ovantligt lugnt på ishallens parkering i Vimmerby. Men trots nyditsatta gråsuggor drog festen igång i helgen igen.

Det har varit ovantligt lugnt på ishallens parkering i Vimmerby. Men trots nyditsatta gråsuggor drog festen igång i helgen igen.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2021-06-21 20:00

Vimmerby Tidning har i flera artiklar rapporterat om buskörningen vid ishallens parkering. Vi har talat med boende i området, politiker, polis, föräldrar och förare. Nu kan vi meddela att det skett en förbättring den sista tiden.

– Allt eftersom har vi noterat förändrade beteenden, ljudnivåer och så vidare. Det burnas och spelas galet hög musik fortfarande, men inte nätterna igenom, säger en av de boende i området.

Även en minskning av antal fordon i rörelse vid parkeringen kvälls- och nattetid tycks ha skett.

– Antalet fordon på parkeringen är också betydligt färre. Det är till och med så att jag kunnat sova i min egen säng varenda natt sedan Vimmerby Tidning var här. Så här – mellan skolavslutning och midsommar – vill jag påstå att det som skrivits gjort skillnad.

Gråsuggor har placerats ut och delat av skolans parkering från ishallens vilket motverkar genomfart. Men under helgen tilltog festandet igen då en A-traktor med påkopplad husvagn tillsammans med några fler bilar drog igång partyt igen.

– Då var vi tillbaka på ruta ett igen där jag väger mellan att öppna fönstret för att få in nattens svalka eller ha det stängt på grund av oväsendet. Men jag tänker att artiklarna gett upphov till samtal vid köksbord och garageuppfarter, föräldrar kanske har tagit ett extra snack med sin tonåring och nånstans verkar även ungdomarna själva tagit sig en funderare, säger en något nöjdare invånare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!