Lägg ned röntgen i Vimmerby

Sjutusen röntgenundersökningar i Vimmerby varje år är för lite. Konsulterna landstinget anlitat vill avveckla röntgenavdelningen i Vimmerby redan första halvan av 2011. De anser att fyra röntgenavdelningar i länet är för mycket för länets 233 000 invånare.

Vimmerby2010-12-11 05:06

- Ett helt vansinnigt förslag, anser Maggie Hedqvist och personalen på röntgen i Vimmerby.
- Det är ett omodernt tänk, med den digitala teknik vi har i dag borde man göra tvärt om och ha flera mindre röntgenavdelningar, säger Maggi Hedqvist.
Konsulterna har gjort rapporten på uppdrag av chefen för landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning, Ragnhild Holmberg. Syftet är att se över organisationen för att göra röntgen i länet allt mer effektiv. I dag finns röntgen på de tre sjukhusen, Kalmar, Oskarshamn och Västervik samt på vårdcentralen i Vimmerby. Totalt genomförs drygt 150 000 olika röntgenundersökningar om året i länet. Knappt fem procent av dom, runt 7000, sker i Vimmerby.

Inom ett halvår
Den första av tre förslagspunkter är avveckling av röntgen i Vimmerby. De övriga förändringsförslagen är att ta bort mammografin i Oskarshamn , samt att koncentrera den nukleära medicinen till länssjukhuset i Kalmar.
När det gäller avvecklingen av röntgen i Vimmerby anser utredarna att den kan ske redan under första halvåret 2011.
Utredarna medger förvisso att röntgen i Vimmerby fungerar väl idag, att den har korta svarstider, hög servicenivå och relativt låga kostnader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om