Här öppnar snart lågpriskedjan portarna

I flera månader har Coops gamla lokaler stått tomma, men i mitten på april öppnar butikskedjan Rusta i lokalerna.

Rusta öppnar upp sitt 109:e varuhus i Vimmerby. Försäljningschefen Fredrik Ingemarsson berättar att de kommer öppna i mitten på april, precis som planerat.

Rusta öppnar upp sitt 109:e varuhus i Vimmerby. Försäljningschefen Fredrik Ingemarsson berättar att de kommer öppna i mitten på april, precis som planerat.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2023-04-03 12:00

Under förra året meddelade Rusta att de kommer öppna en butik i Vimmerby. Nu är det inte många veckor kvar innan butiken slår upp portarna och de sista förberedelserna är igång. Försäljningschefen Fredrik Ingemarsson berättar att arbetet går enligt plan och att varuhuset kommer öppna som planerat.

– Vi är precis på banan med allt. Vi har klivit in i varuhuset nu och gör så kallade uppbyggnader. Så vi kommer att vara klara till vår premiäröppning den 19 april, det ska bli hur kul som helst.

Sammanlagt har 15 medarbetare anställts samt en ny varuchef.

– Det är vår Carola Svensson som är varuchef och som har jobbat ett tag på Rusta, men hon är faktiskt bördig från Vimmerby så hon har bra koll på Vimmerby som stad, säger Fredrik Ingemarsson.

Varför öppnar ni en butik i just Vimmerby?

– Vimmerby har funnits med på vår karta. Vi jobbar alltid så att vi tittar på var vi vill befinna oss. Sedan är det ju alltid så att vi vill ha ett bra läge inom orten. Och när det dök upp att Coop-lokalen skulle bli ledig så kände vi oss nöjda med den placeringen. Det ser vi fram emot väldigt mycket, att öppna upp för Vimmerbyborna.  

Vad är dina förväntningar inför öppningen?

– Vi känner oss väldigt trygga med våra öppningar och vi vet att det brukar bli mycket folk. Det är oavsett om det är en liten ort eller en stor ort. Det blir en riktig premiärfest som Vimmerbyborna och vi kommer att känna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!