Lågt intresse för karriärtjänster

Från och med våren 2014 inrättas sju karriärtjänster för lärare i Vimmerby kommun. Men intresset verkar svalt. Med en vecka kvar av ansökningstiden är söktrycket i stort sett obefintligt. - Vi har fått in en eller ingen ansökning, säger förvaltningschefen Birgitha Sahlin.

Få ansökningar. Birgitha Sahlin, chef på barn- och utbildningsförvaltningen, vill se ett större intresse för karriärtjänster inom lärarkåren.

Få ansökningar. Birgitha Sahlin, chef på barn- och utbildningsförvaltningen, vill se ett större intresse för karriärtjänster inom lärarkåren.

Foto:

Vimmerby2013-10-08 06:09


Statens satsning på karriärtjänster har välkomnats från många håll. I Vimmerby, som är sen med att inrätta de nya tjänsterna, kommer sju lärare att uppgraderas till förstelärare till vårterminen 2014. Förstelärare får en löneökning på 5000 kronor per månad och ett betydligt större pedagogiskt ansvar.
- Det här är en av få satsningar där staten går in med pengar och 5000 kronor mer i månaden är väldigt mycket pengar. Hade jag jobbat kvar som lärare hade jag tyckt att det här hade varit en fantastisk chans, menar Birgitha Sahlin.
Men intresset verkar vara lågt från lärarna i Vimmerby. Ansökningstiden går ut den 14 oktober, och hittills har barn- och utbildningsförvaltningen fått in max en ansökan.

"Max en ansökan"
- Jag var borta förra veckan, men det är en eller ingen som har ansökt. Vi har fått några telefonsamtal, men det är ett lågt söktryck. Min erfarenhet är dock att man gör ansökningar sent, säger Birgitha Sahlin och fortsätter:
- Jag hoppas verkligen att det kommer in fler ansökningar, för det här är en fantastisk satsning. Än så länge har jag is i magen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om