Lämnade Karlstad för jobb

Karlstadskillen Jonathan Ruuska tyckte att hemstaden var för liten. Så han flyttade till Vimmerby istället. - Vimmerby är nytt för mig, förklarar han.

Trivs i Vimmerby. Jonathan Ruuska har bytt Värmland mot Småland och tror att han blir kvar i Vimmerby framöver.

Trivs i Vimmerby. Jonathan Ruuska har bytt Värmland mot Småland och tror att han blir kvar i Vimmerby framöver.

Foto:

Vimmerby2013-11-09 05:07


Mellan 1997 och 2012 har 4079 människor i åldern 15-29 år flyttat till Vimmerby kommun. Det är 809 färre än antalet unga som flyttat härifrån. Karlstadskillen Jonathan Ruuska visste ingenting om Vimmerby. Men efter några somrar på Astrid Lindgrens Värld är han nu permanent Vimmerbybo.
För några år sedan träffade han några Vimmerbybor i fjällen och övertalades att testa en sommar på Astrid Lindgrens Värld. I dag är han teamledare för campingen och bokningen på företaget och bor i Vimmerby tillsammans med sin flickvän (som för övrigt kommer från Leksand).
- Jag blev hitdragen. Efter studenten säsongsarbetade jag i Branäs och träffade några människor från Vimmerby. De sa att Astrid Lindgrens Värld var som fjällen fast på sommaren och jag hade inga andra planer.

"Fin sommarstad"
Jonathan visste ingenting om Vimmerby innan han kom hit.
- Nej, inte mer än vad de hade beskrivit. Jag visste förstås vad ALV var, men jag var aldrig där som barn.
Det dröjde några år innan Jonathan blev Vimmerbybo på heltid.
- Efter första året hade jag inte tänkt att komma tillbaka, men jag stack iväg och reste jorden runt och pengarna började ta slut. Då ringde jag ALV och kollade om det fanns något arbete. Sedan fastnade jag. Jag tycker att Vimmerby är en bra stad och en jäkligt fin sommarstad.
Som de flesta andra ungdomar saknar han en nattklubb att gå till.
- För tre-fyra år sedan var det jäkligt kul här när det var en nattklubb öppen. Jag tycker att det borde gå att driva ett ställe, men jag förstår också att man inte vill satsa på det. Men jag tycker ändå att det finns drivna entreprenörer här och det händer ganska mycket. Jag har många saker kvar att titta på och händer det inget kan man ta bilen till Linköping eller så. Tio mil är ju ingenting.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om