Låna 30 miljoner till Södra Vi-infart

Kommunen måste bygga en ny infart till Södra Vi. Det anser sossarna som är redo att låna 30 miljoner till investeringen.

"Vi har drivit frågan sen år 2000 och nu är det dags att kommunen bygger infarten", säger Jan Henriksson och Peter Högberg i socialdemokraterna.

"Vi har drivit frågan sen år 2000 och nu är det dags att kommunen bygger infarten", säger Jan Henriksson och Peter Högberg i socialdemokraterna.

Foto:

Vimmerby2006-09-09 04:16

- Kommunen kan inte vänta på Vägverket längre, det är bara den goda försynen som räddat oss från en olycka i samhället, säger Jan Henriksson, s.
Henriksson hävdar bestämt att det inte rör sig om något taktiskt utspel så här knappt tio dagar före valet.
- Jag motionerade om en ny infart redan år 2000 och även om alla partier vill ha en ny infart har jag fått beska svar om att "det är Vägverkets ansvar" när jag i kommunstyrelsen påstått att kommunen kanske borde bygga den av egen kraft, säger han.
Redan för ett år sedan beslutade socialdemokraterna i kommunen att driva linjen att kommunen ska bygga infarten - om inte Vägverket vill göra det.
- Det är givetvis det ultimata, att Vägverket bygger vägen, och det är klart att vi ska fortsätta att driva på för det, säger Peter Högberg.
- En sån här investering har väl en avskrivningstid på åtminstone 30 år. Det gör en miljon per år, och ställer man det mot säkerheten för barnen och att ett liv är ovärderligt, då är valet lätt, säger Peter Högberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om