Landstingspolitiker försvarar landstingen

Landstinget behövs för att utveckla sjukvården i norra Kalmar län. Det anser landstingspolitikern Peter Högberg (S) som sågar kristdemokraternas förslag att förstatliga hela sjukvården.

Peter Högberg (S) anser att landstingen är till nytta för den lokala sjukvården i norra Kalmar län.

Peter Högberg (S) anser att landstingen är till nytta för den lokala sjukvården i norra Kalmar län.

Foto: JK

Vimmerby2018-08-14 11:00

– Förslaget att förstatliga sjukvården och lägga ner landstingen innebär att det största hotet mot sjukvården i norra Kalmar län stavas K D, säger han i en kommentar till att landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD) ger helhjärtat stöd till partiets förslag att avskaffa landstingen och låta staten ta över. Skälet är en mer jämlik vård över landet.

Peter Högberg tror inte att det skulle bli så.

– Tvärtom. Med det förvandlas Vimmerby till en liten prick på kartan och vi riskerar förlora den välutvecklade vårdcentralen med specialistläkarmottagning, röntgen, utbildningscentralen och folktandvården som finns i Vimmerby. Det finns för att lokala politiker driver de utvecklingsfrågorna i landstinget, säger han.

Han tror också att sjukhusvården i norra Kalmar län skulle utarmas.

– KD vill bygga nytt sjukhus i Västervik, var man nu ska hitta 100 miljarder till det. Under tiden blir det en våt filt över sjukhuset som stoppar satsningar.

Han ser det regionala samarbetet som en väg till jämlikare vård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!