Lånen ökade med 43 procent

Under förra året lånade invånarna i Vimmerby kommun lite mer böcker, e-böcker, talböcker och annat från biblioteken än de gjorde 2013. Men allra mest sticker biblioteksfilialen i Södra Vi ut - här ökade utlåningen med hela 43 procent!
- Det är jätteroligt att jobba här. Södra Vi-borna visar verkligen att de vill ha den här servicen, säger filialföreståndare Carina Eriksson, som ofta har "kö på låset" när hon öppnar.

Vimmerby2015-04-10 06:17


Anna Åström och hennes fyra barn hittar böcker till kvällsmys och läsa-själv-stunder. Anna-Maria Lyngstad har lånat Keplers "Stalker" på ljudbok, fast hon har läst den i pappersversion också. Evert Larsson har hittat en hög deckare och 90-åriga Edit Henriksson, som gärna läser böcker och tidningar på tyska, ler som en sol vid disken.
- Det går inte att klara sig utan det här biblioteket. Det är fantastiskt bra. Man säger vad man vill ha och Carina beställer hem.
Carina Eriksson har förestått biblioteksfilialen i Södra Vi i så pass många år att hon känner de flesta.
- Hon vet till och med vad vi gillar och inte gillar. Man får väldigt bra boktips och råd. Jag inbillar mig att det blir mer personlig service på en liten filial, säger Elisabeth Samuelsen.
- Det är faktiskt lättare att hitta böcker här än inne i stan. På hyllan med nyheter finns det alltid något bra, säger Annelie Petersson, som precis läst Åsa Hellbergs "Toscana tur och retur".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om